Στουρνάρας: Εάν βγούμε από την Ευρωζώνη θα είναι ο θάνατός μας

6
1

«Î¥Ï€Î¿Ï†Î­ÏÎ¿Ï…με από έλλειψη σταθερότητας θεσμών, έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη γενναιότητας του πολιτικού συστήματος» ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης

Στην “Καθημερινή της Κυριακής” μίλησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη θα είναι ο θάνατός μας.
Όπως ανέφερε “Προσπαθούμε να ανοίξουμε τους ορίζοντές της, γι’ αυτό και βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αν βγούμε, να ξέρετε, αυτό θα είναι ο θάνατός μας. Για να λέμε καθαρά τα πράγματα. Πριν από λίγα χρόνια ρώτησα έναν οικογενειακό μας φίλο, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, που πλησιάζει σήμερα τα 100 χρόνια, να μου εξηγήσει γιατί κατέρρευσε η Σοβιετική Ενωση. «Υποτιμήθηκε η φύση του ανθρώπου», μου απάντησε. Δεν χρειάζομαι καμιά άλλη μαρτυρία. Αυτά που έγραψε ο Μαρξ στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» (το καλύτερό του έργο κατ’ εμέ) είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο που δεν θα υπάρξει ποτέ. Ο άνθρωπος που περιγράφει ο Μαρξ σ’ αυτό το βιβλίο είναι ουτοπικός. Οι άνθρωποι της πραγματικής ζωής χρειάζονται κίνητρα για να δημιουργήσουν, οικονομικά και μη! Τα κίνητρα όμως χρειάζονται κοινωνίες ελεύθερες, ελεύθερο φρόνημα, ελεύθερη οικονομία, εξωστρέφεια και ανεξαρτησία γνώμης. Με αυτά δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί ο υπαρκτός σοσιαλισμός γι’ αυτό κατέρρευσε”.
Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ακόμη τους λόγους που παραμένουμε στο μνημόνιο. Όπως είπε: “Κάνουμε πολλές συζητήσεις, κι ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει εμάς τους οικονομολόγους αλλά και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες και ιστορικούς, είναι γιατί άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο έπειτα από εμάς, βγήκαν πριν από εμάς και τώρα η οικονομία τους έχει ανοδική πορεία. Η Ιρλανδία πέρυσι είχε 8% ανάπτυξη (και η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία). Γιατί; Σύμφωνα με ορισμένους, δεν βιώσαμε την περίοδο του Διαφωτισμού διότι βρισκόμασταν υπό τον οθωμανικό ζυγό. Η δική μου απάντηση είναι: «Θεσμοί». Υποφέρουμε από έλλειψη σταθερότητας θεσμών, έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο, περισσότερο ατομισμό απ’ ό,τι πρέπει και έλλειψη συλλογικότητας. Δεν είδαμε αυτήν την κατάσταση ως ανάγκη να συντονιστούμε εθνικά, να πετύχουμε μια συναίνεση και να βγούμε από τη στενωπό, αλλά την είδαμε σαν μια ευκαιρία να «καρφώσει» ο ένας τον άλλον. Hμασταν σε μια βάρκα που έμπαζε νερά και αντί να φροντίσουμε να κλείσουμε την τρύπα, αλληλομαχαιρωνόμαστε”.
Πηγή: Καθημερινή

Ξυπνήστε ρε ! ___ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΑΜΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΤΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑΡΘΕΙ Ο "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΕΤ ΝΒΑ ΕΚΦΟΒΟΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΜΑΚΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ" Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙ ΚΟΡΕΑ,… ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.!!!!!

  Με την αποχωρηση απτην ευρωζωνη, αλλα και την ΕΕ, θα ανακτησουμε την κυριαρχια στους νόμους μας, στους θεσμους μας, θα εχουμε τη δυνατοτητα να επιλεξουμε τι θελουμε για την οικονομια μας, και τι δεν θελουμε.!!!!
  Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, το ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις στα χερια σου, δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

  Δ.Καζάκης: Πρώτη πράξη για επιστροφή σε "Εθνικό Νόμισμα", η καταγγελία του χρέους στον ΟΗΕ
  https://www.youtube.com/watch?v=mmoQ-VFDhzA

  1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.

  2. Ανατροπή όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων και μέτρων των δοσιλογικών κυβερνήσεων.

  3. Έξοδος από το ευρώ και αναθεώρηση της σχέσης μας με την Ε.Ε.

  4. Δίκη δοσίλογων όλων των προδοτών, ανεξαρτήτως θέσεως (κυβερνητική ή μη).

  5. Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας μέσω μια νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης

 2. Ακριβώς έτσι στουρνάρι μου…αν βγούμε από την ευρωζώνη (και από την ΕΕ-λέω εγώ) θα είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ…γιατί τότε ΔΕΝ θα έχεις ασυλία στουρνάρι μου και θα χωθείς τόοοοοσο βαθειά στον Κορυδαλλό που θα ξεχαστείς στο μαύρο σκοτάδι μέχρι να πεθάνεις και σωματικά…γιατί αν δεν κατάλαβες το (όποιο) πνεύμα σου είναι πεθαμένο ήδη.

 3. Είναι επείγουσα ανάγκη, ο Ελληνικός λαός να κατανοήσει σήμερα, πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την συνένωση σε ένα Παλλαϊκό Μέτωπο, ικανό να οδηγήσει σε μια Δημοκρατική Ελλάδα !!!
  Επιτέλους, μετά από τέτοια πολυετή δοκιμασία, ταλαιπωρία και εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, σταθερά το τρέχον διάστημα, γιγαντώνεται η τάση της Ελληνικής κοινωνίας, για έναρξη δημόσιας συζήτησης για μετάβαση σε Νέο Εθνικό Νόμισμα, σε ευθεία αντιπαραβολή με τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του ευρώ και της παραμονής της Χώρας σε καθεστώς οικονομική κατοχής, εσαεί.

  Είναι ορθές οι διαπιστώσεις, μεταξύ των άλλων, ότι τα περιθώρια για τον Λαό και τη Χώρα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθεί εκείνη η "κρίσιμη μάζα" που θα στρατευθεί με το ΕΠΑΜ και τα προτάγματά του και θα συμπαρασύρει την Ελληνική Κοινωνία να διεκδικήσει μια εξουσία που θα υπηρετεί τα δικά του πραγματικά συμφέροντα. Τώρα η κρίσιμη μάζα που θα δώσει ελπίδα στον Ελληνικό Λαό μπορεί να διαμορφθεί μεσα από την μαχητική δράση ανιδιοτελών ανθρώπων που θα δίδουν το στίγμα τους σε κάθε γειτονιά. Ταυτόχρονα ο διαρκής πολιτικός σχολιασμός της επικαιρότητας (σε κεντρικό επίπεδο) θα καλύπτει ένα πραγματικό κενό ενημέρωσης του Λαού για όσα του επιφυλάσσει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και όσα του αποκρύπτει η εναγκαλισμένη με το ευρώ αντιπολίτευση. Στο βαθμό που ο Λαός θα βιώνει την σκληρή πραγματικότητα θα επαληθεύονται οι θέσεις-προβλέψεις του ΕΠΑΜ και τότε σύντομα ελπίζω θα πυροδοτηθεί μια εξέλιξη προς όφελός του.

 4. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή …
  Να μπει τέλος στον εκφοβισμό του ελληνικού λαού από τους λακέδες των Γερμανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here